کانکس

کانکس مسکونی

کانکس مسکونی

کانکس مسکونی، به نوعی سازه پیش ساخته گفته می شود که در دو حالت سکونت گاه سرایداری و کوچک و ویلای لوکس و پیش ساخته، ساخته می شود. در نوع ویلایی، اتاق بندی های متفاوت با ابعاد مختلف برای آن در نظر گرفته می شود. به طور کلی استفاده از این نوع سازه ها به عنوان خانه مسکونی و سکونت گاه های ییلاقی در باغ ها و یاغ شهر ها، امری رایج و متداول می باشد.

کانکس مسکونی چه مزایایی دارد؟

به طور معمول به دو علت از کانکس مسکونی استفاده می شود. دلیل اول عبارت اند از ساخت سریع با هزینه های مناسب و کاملا مقرون به صرفه و دلیل دوم پرتابل بودن و یا همان قابلیت جا به جایی آن می باشد.

در واقع اگر بخواهیم توضیح بیش تری در رابطه با دلیل اول بدهیم، باید بگوییم که ساخت و ساز های ساختمانی و همین طور عملیات های بنایی به روش سنتی، محدودیت هایی را با خود به همراه دارد که در سازه های پیش ساخته مانند کانکس های مسکونی، وجود ندارد. یکی از مهم ترین این محدودیت ها، زمان بر بودن این نوع از عملیات ها می باشد.

همین امر باعث می شود تا هزینه های تجهیز کارگاه، برچیدن کارگاه، اسکان کارگران، انبار کردن مصالح و… برای مصرف کننده چندان منطقی و مقرون به صرفه نباشد. هم چنین امکان دارد که در زمان انجام عملیات ساخت و ساز، سرمای شدید باعث توقف کار شود تا از یخ زدگی بتن و ملات جلوگیری شود. البته نا گفته نماند که در فصل تابستان نیز مشکلات مشابه دیگری وجود دارد.

کانکس مسکونی

مزایای استفاده از کانکس مسکونی

این امکان وجود دارد که در برخی از مواقع، امکان حمل مواد و مصالح ساختمانی به محل انجام عملیات وجود نداشته باشد و یا محل مورد نظر برای تجهیز شدن در جهت یک کارگاه عمرانی، از شرایط استاندارد برخوردار نباشد.

از این رو، منطقی ترین تصمیم برای رفع مشکلاتی این چنینی، استفاده از کانکس های مسکونی می باشد که هم زمان کم تری را برای ساخت نیاز دارند و هم می توان آن ها در تمامی شرایط اجرا نمود. هم چنین اجرای آن ها بسته به آب و هوای یک فصل نمی باشد.

لازم به ذکر است که کانکس های ویلایی و یا همان کانکس های مسکونی، هزینه های چندانی برای تجهیز نمودن کارگاه و یا برچیدن آن و یا هزینه های نظارت بر ساخت را برای مالک به همراه نخواهد داست. بلکه کنترل کیفی کارخانه تولید کننده این وظیفه را بر عهده گرفته است.

استفاده از کانکس های مسکونی، مزیت دیگری که به همراه دارد، قابل حمل بودن می باشد. چرا که در بسیاری از مواقع شخص باغ و یا ملکی را خریداری می کند و قصد استفاده موقت از آن را دارد تا در ایام تابستان و یا ایام تعطیل در آن جا وقت خود را بگذراند. از طرفی مجوز ساخت و ساز و یا همان پروانه ساخت برای منطقه مذکور صادر نمی شود. هم چنین این امکان وجود دارد که مالک کارمند یک ارگان و یا شرکت باشد که وقت کافی برای صرف انجام عملیات ساخت و ساز نداشته باشد.

به همین خاطر استفاده و به کار گیری کانکس های مسکونی، می تواند برای فرد کامل مقرون به صرفه باشد. همین طور می تواند در صورت نیاز، آن را به محل دیگری حمل کند و در مکانی دیگر امکان استقرار آن را فراهم نماید.

لازم به ذکر است که در صورت عدم دریافت مجوز های ساخت و ساز، می توان در زمان ساخت کانکس های مسکونی و یا ویلایی، از ایجاد فونداسیون چشم پوشی نمود. در این صورت قابلیت حمل و نقل آن ها بدون فونداسیون قطعی است.

به طور معمول سازه هایی که به فونداسیون متصل می باشند، در دسته سازه های دوبلکس و یا متراژ های هیلی بالا قرار می گیرند. همین طور باید برای ساخت این نوع از سازه ها، مجوز های لازم اخذ شود. هم چنین از قاعده معافیت پیش ساختگی مستثنی می باشند و باید مراحل اداری و دریافت پروانه ساخت، طی شود.

کانکس های مسکونی چه امکاناتی دارند؟

کانکس های مسکونی، همانند یک خانه کامل دارای پلان تجهیز شده و طراحی شده می باشد. در این پلان ها مانند نقشه های ساختمان های مسکونی، روابط کاربری و دسترسی فضا های داخلی مانند یک خانه کامل مشخص شده و بخش های مختلفی مانند حریم های خصوصی و عمومی، در آن لحاظ شده است.

کانکس مسکونی

بررسی امکانات کانکس مسکونی

از فضا های در نظر گرفته شده برای ساخت کانکس های مسکونی و ویلایی می توانیم به ورودی و کفش کن، اتاق خواب ها به همراه کمد دیواری، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام، انباری، نهار خوری و یا حتی امکانات و متعلقات جانبی مانند مخزن ذخیره آب و یا پنل های خورشیدی تولید برق و این گونه امکانات رفاهی، اشاره کنیم.

هر یک موارد و امکانت گفته شده در زمان طراحی کانکس های ویلایی و مسکونی، به صورت کامل مورد بررسی قرار می گیرند و با در نظر گرفتن متراژ، میزان مساحت در اختیار و نیاز های مالک، در کنار یگدیگر تعبیه و در نهایت به عنوان کانکس مسکونی ساخته می شوند.

مشخصات فنی کانکس مسکونی و ویلایی

به طور کلی در زمان ساخت کانکس های مسکونی، مواد و مصالح مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و روش های مختلفی برای ساخت آن وجود دارد. به طور مثال این امکان وجود دارد که دیوار های خارجی از متریال چوب، ساندویچ پانل، ورق فولادی و یا تایل های بتنی سمنت برد ساخته شوند. البته باید در ابتدا به بودجه خریدار و همین طور شرایط اقلیمی منطقه استقرار کانکس توجه شود.

اما به طور کلی در تمامی موارد گفته شده، اسکلت از پروفیل های آهنی و شاسی تیر آهن نمره ۱۶ و یا ۱۸ ساخته شده و با مصالحی که پیش تر نام بردیم تزیین می شود. پس از آن برای دیوار پوش های داخلی از پی وی سی قابل شست و شو با طرح های مختلف چوب و یا کاغذ دیواری استفاده می گردد.

اتصالات اسکلت به طور معمول به وسیله جوش ممتد انجام می شود. اما برای سازه هایی که ابعاد و اندازه بزرگ تری دارند، یک خط دوخت در نظر گرفته می شود تا بتوان آن را به دو یا سه قطعه کوچک تر تقسیم نمود.

کانکس مسکونی

بررسی مشخصات فنی کانکس مسکونی

Back to list